06.06.2019

Zakaj Evropska kartica v tujini ne zadostuje?

Preverite, zakaj Evropska kartica v tujini ni dovolj in kakšni stroški lahko nastanejo.

Zakaj Evropska kartica v tujini ne zadostuje?
Zakaj Evropska kartica v tujini ne zadostuje?

Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja v tujini nikakor ne zadostuje!

Če se odpravljate v tujino, nikar ne potujte brez zavarovanja. Prav tako se ne zanašajte na evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja, ki ima kar nekaj pomanjkljivosti. Zakaj evropska kartica v tujini ne zadostuje? Našteli bomo 3 najpomembnejše razloge:

Evropska kartica ne krije prevoza v Slovenijo!

V primeru, da v tujini težje zbolite ali se poškodujete, ker ste bili npr. udeleženi v prometni nesreči, boste potrebovali tudi prevoz v Slovenijo. Strošek prevoza zgolj iz sosednjih držav znaša od 1.500€ dalje in tega stroška prevoza v domovino vam evropska kartica ne krije.

Evropska kartica ne krije storitev zasebnih zdravnikov!

V tujini so zasebne klinike in zasebni zdravniki v znatno večjem številu, kot v Sloveniji. Evropska kartica ne krije stroškov pri zasebnih zdravnikih. 

Evropska kartica pogosto ne povrne vseh stroškov!

Stroški se povrnejo v višini povprečne cene enakih storitev v Sloveniji. Ker je strošek zdravstvenih storitev v tujini navadno višji, pogosto ni povrnjen v celoti. 

Evropska kartica ne povrne stroškov participacije!

Če boste na Hrvaškem hospitalizirani boste kljub Evropski kartici morali plačati tudi stroške participacije, ki lahko znašajo do 2000 HRK (cca 300€). 

Verjamemo, da smo vas prepričali, kako nujno je, da si pred odhodom v tujino uredite tudi zavarovanje CORIS.

Grčija - možganska kap

Zavarovanec je na trajektu na poti iz Grčije (Patras) proti Italiji (Ancona) doživel možgansko kap. Izkrcanje v Igoumenitsi (Grčija), z rešilcem prevoz do bolnice v Ioannini in 4 dni hospitalizacije. Odpust iz bolnice in bivanje v hotelu. Prevoz z letalom iz Grčije do Zagreba in nato še prevoz s taksijem do Ljubljane.Stroške v bolnici in prevoz z rešilcem je pokrila Evropska kartica, medtem ko je še vedno ostalo več kot 2.300€ stroškov, ki jih kartica ne pokriva in bi jih zavarovanec moral poravnati iz lastnega žepa, če ne bi imel sklenjenega CORIS zavarovanja v tujini.

Taxi prevozi na relaciji letališče - hotel - bolnica:
110,00 €
Hotelska namestitev po odpustu iz bolnice 3 dni:
247,50 €
Letalski prevoz za spremstvo Slovenija - Grčija:
381,28 €
Letalski prevoz (poslovni razred) Grčija - Zagreb
1.390,00 €
Taxi prevoz Zagreb - Ljubljana
185,00 €
Zdravila
24,81 €
Strošek skupaj:
2.338,59 €

Ne spreglejte tudi

Obvestila

Coris Coris

Trenutno so nagradne igre odšle na zasluženi dopust.

Prijavite se na naše e-novice, kjer vas bomo takoj obvestili, ko se vrnejo in najavijo novo nagradno igro, za katero se lahko potegujete.

Stopiti v stik z nami je preprosto.

Naši člani ekipe vam bodo z veseljem in hitro odgovorili.

Smučanje v Italiji: vsi imetniki smučarske karte morajo imeti sklenjeno zavarovanje proti tretji osebi - civilna odgovornost. To kritje je vključeno v CORIS Multirisk zavarovanju.